• Wat

    Stripboek

  • Waar

    Limes

  • Wie

    Pelikaanpers

#archeosucces

stripboek Wendila

In augustus 2021 is de Nederlandse Limes toegevoegd aan het Unesco Werelderfgoed. Om dit heugelijke feit te vieren lanceerde uitgeverij Pelikaanpers een spannend stripboek, geschreven en getekend door Hennie Vaessen. In het stripboek spelen de Limes en tal van archeologische vondsten een belangrijke rol.

Publiek

De Limes is van 40 tot 300 na Christus de grens van het Romeinse Rijk. In onze streken loopt die grens voor een groot gedeelte langs de rivier de Rijn, Ten noorden ervan wonen de “barbaren”, ten zuiden overheerst de Romeinse beschaving.

In het verhaal is de Romein Sextus Salvius, met z’n jonge slavin Wendila, door dit grensgebied op weg naar Praetorium Agrippinae (Valkenburg, ZH). Een uiterst belangrijk persoon moet worden genezen van zijn oogkwaal, en Sextus Salvius beheerst deze kunst als geen ander. Dat het een reis vol gevaren wordt, is al snel duidelijk!

Een gedeelte van hun reis maken Sextius Salvius en Wendila als passagiers van een Romeinse vrachtboot op de Rijn. In 1996 wordt bij graafwerkzaamheden in de Utrechtse wijk De Meern zo’n Romeinse vrachtboot gevonden. Het lijkt erop dat de boot plotseling op de Rijn is vergaan en niet bewust is afgezonken. Het hoe en waarom is een raadsel. Vaessen lost dit raadsel nu eindelijk op in dit stripboek over de Limes. Daarnaast is het verhaal van Wendila voor velen actueel: vechten voor een toekomst waarin in vrede kan worden geleefd. Hennie Vaessen slaat daarmee met zijn strip een brug tussen verleden en heden.

stripboek Wendila

Voor meer informatie en aanschaf van het stripboek kijk hier.

 

Succesfactoren

  • Communicatie

  • Publiek

Hennie Vaessen:

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je een verhaal goed neerzet, het meer over deze tijd laat zien dan over de oudheid. Dat komt doordat ik door de bril van deze tijd ernaar kijk.

De Telegraaf

Archeoweetje!

Hennie Vaessen schreef nog veel meer stripverhalen over spannende gebeurtenissen uit de geschiedenis. Kijk voor meer informatie hierover op de website van uitgeverij Pelikaanpers.