Archeologisch hout hergebruikt
Dankzij een bijzondere samenwerking met de Utrechtse stadsarcheologen krijgt meubelmaakster Saskia Bakker een deel van het 'gedeselecteerde' hout. Hiervan maakt zij dan weer tafels, kasten en bankjes. Zo krijgt archeologie een plekje in de moderne tijd, gewoon in de huiskamer!
Cross over
In Utrecht wordt bij opgravingen vaak hout gevonden. De stadsarcheologen kunnen dit niet allemaal bewaren. Een deel van het ‘gedeselecteerde’ hout krijgt meubelmaker Saskia Bakker. Onder andere het hout van het voormalig Kasteel Vredenburg (1532-1577) en van vroegmiddeleeuwse nederzettingen in de wijken Zuilen en Leidsche Rijn.
Het hout heeft honderden tot ruim 1200 jaar onder de grond gelegen. Vooral eiken doorstaat de tijd goed. Hiervan maakt ze kleine meubels en gebruiksvoorwerpen. Het hout is ook heel geschikt voor inlegwerk. Sommige stukken zijn vreemd vervormd en inspireren tot beelden.
Meer info
Voor meer informatie zie hier.
Succesfactoren
-
Cross-over
:
Er zitten allerlei stukjes verhaal in het hout
Saskia Bakker
Archeoweetje!
Ook op aanvraag kan Saskia objecten van historisch hout maken. Archeologisch hout is met de bijzondere geschiedenis en na droging heel geschikt voor kleine meubels of inlegwerk.